09.08.2019 | 1:14
Десет от Локо се бориха със зъби и нокти с французите от Страсбург
"Смърфовете" загубиха с минималното 0:1

С човек по-малко почти цял мач Локомотив (Пловдив) загуби у дома от Страсбург минимално с 0:1 в мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Още в 10-ата минута домакините останаха в намален състав след изгонването на Йосип Томашевич, а при последвалото центриране от прекия свободен удар капитанът Стефан Митрович (11) вкара с глава победния гол за френския тим. В 40-ата минута Мартен игра с ръка в наказателното поле на гостоте, но съдията Пинейро си замълча.

След страхотната атмосфера в първите минути на „Лаута“ настъпи бърз шок. В 10-ата минута Йосип Томашевич фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Нуно Да Коща и бе изгонен с директен червен картон. След центрирането от прекия свободен удар минута по-късно капитанът Стефан Митрович бе оставен непокрит на далечната греда и се разписа с глава за 0:1.

„Смърфовете“ не се отказаха да търсят гола, въпреки че бяха в намален състав, а последователно пропуски от добри позиции направиха Анте Аралица и Ален Ожболт, чийто удари бяха отразени от вратаря на гостите Матс Селс. Ибрахима Сисоко и Белгарде пък отправиха неточни удари за френския тим.

В 40-ата минута Жонас Мартен игра с ръка в собственото си поле след центриране от фаул на Умарбаев и „смърфовете“ имаха претенции за дузпа, но португалският съдия Пинейро си замълча. Четири минути след това пък Карагарен пусна страхотен пас за Ожболт, който се протегна максимално и вкара гол, който обаче не бе зачетен заради засада.

След почивката в 47-ата минута Димитър Илиев напредна през центъра, след което реши да отправи удар, но не намери целта. Французите пресираха и „смърфовете“ трябваше да връщат топката дори до вратаря си Луков, който след час игра направи страхотно спасяване след удар на Да Коща.

В 77-ата минута се стигна до опасно центриране в наказателното поле на Страсбург, но Давид Малембана и Стивън Езе не успяха да отиграят с глава. Пет минути преди края на редовните 90 Бирсент Карагарен имаше страхотна възможност да се разпише от непосредствена близост, но след пас на Димитър Илиев шутира над вратата. Две минути след това резервата Ажурек пропусна страхотен шанс за гостите, след като Луков направи чудесно спасяване.

Реваншът във Франция е след седмица на 15 август от 21:30 часа българско време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране