02.12.2019 | 9:50
Дете откри 4-сантиметрова игла в пържолата си
Месото закупил от магазин известният фотограф Васил Къркеланов

Игла с дължина 4 сантриметра е открита в пържола, закупена от столичен магазин. Това разказа в ефира на bTV известният фотограф Васил Къркеланов.

За зла беда опасната находка се оказва в чинията на дъщеря му, която обичала вратни пържоли. След завръщането на семейството от Северна Македония, бащата решава да купи месо от столичен магазин. Детето се оплаква, че вкусът на месото е странен. Когато разрязват пържолата, в чинията блесва голямата игла.

„Може да са лекувани тези животни, може да са ваксинирани. Но вторият въпрос, който е по-страшен е – ако тази игла попадне в хранопровода на детето ми какво правим?“, попита Васил Къркеланов. Той е в шок от случилото се с дъщеря му.

По думите на фотографа, иглата е достатъчно голяма, за да не може да бъде преглътната и да заседне. Той не иска и да си помисля какво е можело да се случи, ако не бе проверил месото.

„Тази игла според мен е там, откакто животното е било живо. От самата игла си личи, че тя не е попаднала случайно там. Това е медицинска игла, от медицинска стомана“, разказа Васил Къркеланов.

Собственикът на свинекомплекса, чието име е на етикета на месото, отказа да говори в ефир. Той твърди, че няма необходимата допълнителна информация за проследяване на произхода на месото от снимката. Ще изпрати писмено становище по случая.

От Агенцията по безопасност на храните вече работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента.

„Касае се за инцидент. Информацията не е много. Би могла да се извърши проследимост и проверка, да се стигне до производителя на това месо и оттам нататък да се разбере каква е причината за попадането на чуждото тяло в месото“, коментираха от инспекцията.

До няколко дни ще има резултати от проверката, казаха още от БАБХ.

За да се установи дали в месото има опасни вещества, трябва да се вземе по-голямо количество от него за проба. Това ще се стане при проверка на свинфермата.

Количеството на закупеното месо от Къркеланов няма да бъде достатъчно за изследвания, поясниха от БАБХ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране