15.01.2015 | 16:15
Димитър Стоянов убит с гладкоцевна пушка 12-ти калибър
МВР обяви починалия за "криминален" тип

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че Димитър Стоянов е прострелян с гладкоценна пушка 12-ти калибър от съвсем близко разстояние. Сигналът за убийството бе подаден в пловдивската полиция снощи около 19.35 ч.

38-годишният Димитър Стоянов, известен с прякора си Митьо Лудия, бе прострелян пред входа на сграда край парк „Лаута“, в която има хотел, но е и жилищна кооперация. Убиецът е причакал Стоянов пред входа на сградата, стрелял е няколко пъти по него и е избягал.

„Лицето е известно на органите на МВР. Бил е свързан с различна престъпна дейност през годините, така че имаме поводи и причини, които трябва да изследваме“, допълни Лазаров. Атанас Топчиев – съдружник на убития, обаче заяви, че Стоянов не е споделял да има проблеми или финансови затруднения.

„С Митко бяхме близки. Видяхме се за последно преди два дни, беше спокоен, всичко бе нормално, нямаше нищо необичайно в поведението му. Независимо какво говорят всички за него, Митко беше изключително коректен човек, който обичаше да помага“, разказа Атанас Топчиев.

Двамата са били съдружници в „Комак Инженеринг“, което се занимава със строителна и инженерингова дейност. През ноември м.г. Димитър Стоянов е прехвърлил дяловете си на Топчиев и е напуснал фирмата. Дружеството е приключило 2012 г. с неразпределена печалба от 36 000 лв., показват данните от последния публикуван отчет в Търговския регистър.

Стоянов е собственик и на други две фирми, показва Търговският регистър.  „Дисто“ ООД е учредена през 2004 г. с предмет на дейност търговия, посредничество, внос и износ. Седалището на фирмата е в кв. „Кючук Париж“, на ул. „Димитър Талев“.

През юни 2014 г. 38-годишният пловдивчанин основава с капитал от 9000 лв. дружеството „Заложни къщи Дисто“ за предоставяне на парични заеми, обезпечени със залог. Фирмата е регистрирана на адрес в кооперацията на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив, до която бе убит бизнесменът.  Финансовите постъпления на фирмата за 2013 г. са 86 000 лв. – два пъти повече от предходната година, показва последният публикуван в Търговския регистър отчет за паричните потоци. Счетоводната печалба на фирмата е 12 000 лева.

Димитър Стоянов умира в линейката на път за болницата. По-късно в района на убийството е бил запален автомобил „Ауди“. Полицията смята, че между двата случая има връзка.

Убитият пловдивчанин е бил боксьор, а след това и ММА-боец. Един от последните му мачове е с турчина Назми Халил през 2007 г. във Варна. Впоследствие Стоянов се оттегля и се занимава с организацията на ММА състезания. Зам.-председател е на федерацията по „Шу-ту“. Съпруг е на модела Роси Черногорова. Двамата имат момченце на 10 г. и 4-годишна дъщеря.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране