14.10.2020 | 12:30
Димитровградският „зелен“ приватизатор Владислав Панев се гласи за депутат от Стара Загора
Съпредседателят на "Зелените" обикаля областта и клевети малкото останали работещи предприятия

Съпредседателят на партия „Зелените“ и общински съветник в София Владислав Панев ще води депутатската листа на „Демократична България“ (ДБ) в Стара Загора. Бившият репортер във вестниците „Банкер“ и „Дневник“ е получил съгласието на коалиционните си партньори в ДБ – лидерите на ДСБ Атанас Атанасов и на „Да, България“ Христо Иванов, съобщиха източници от дясната формация, която вече не крие, че желае да управлява България.

Десните се надяваха премиерът Бойко Борисов да подаде оставка след близо 100-дневните протести срещу правителството му. Лидерът на ГЕРБ обаче многократно обяви, че ще завърши мандата си, че няма да допусне служебен кабинет на президента Румен Радев и че на редовните парламентарни избори през март 2021 г. българите ще решат кой ще е на власт и кой в опозиция.

Роденият през 1976 г. в Димитровград Владислав Панев е твърдо решен този път да влезе в парламента, казват от „Демократична България“. На вота за НС през 2017 г. той бе водач на листата на „Зелените“ в Хасково, но се провали, защото коалицията им с ДЕОС получи около 1270 гласа. Този път „зеленият милионер“, както показват данните от имотната му декларация, започна твърде рано предизборната кампания в избрания от него Старозагорски избирателен район, където депутатските мандати са 11 или с 3 повече от тези в Хасковска област. Надеждата му е с гласовете на десните избиратели да вземе едно от 11-те депутатски кресла.

За разлика от установената практика за политическа агитация у нас – срещи с активисти на неговата партия или избиратели с десни убеждения, димитровградчанинът е избрал нетрадиционен и на моменти комичен подход. Панев си избира някое местно работещо предприятие от енергийната сфера, снима се пред него и във Фейсбук – видеа сипе обвинения за „,ужасяващо замърсяване“ на околната среда. Твърде рядко „зеленият“ еколог цитира верни факти, когато е нужно да докаже твърденията си, той пуска видеа с „черни пушеци“ и рисува апокалиптични картини и сценарии. Той прекрасно знае, че няма как комините на работещо предприятие въобще да не пушат и че важното в случая е сероочистките да отстраняват вредните газове.

Лайфовете и писанията му „Фейсбук“ мигновено се публикуват в медиите около групата „Капитал“ на Иво Прокопиев, което е навежда на мисълта, че покрай предизборната кампания Панев май е поема и поръчки и за клеветнически кампании срещу бизнес врагове на същия този бизнесмен. Защото е необяснимо защо „зеленият милионер“ пропуска да посети хасковската община Меричлери и да разкаже за бруталното замърсяване, причинено от „Каолин“.

В Димитровград Владислав Панев е известен като приватизатор. През 2005 г. той купува „Πpoмишлeни cтoĸи – Димитpoвгpaд“ EOOД cpeщy 97 570 лв. Πpeдмeтът нa дeйнocт нa едноличната му фирма e тъpгoвия нa eдpo и дpeбнo, изĸyпyвaнe, пocpeдничecĸa и външнoтъpгoвcĸa дeйнocт, oтдaвaнe пoд нaeм нa тъpгoвcĸи и cĸлaдoви плoщи.

Бащата на общинския съветник Панчо Панев пък е бил изпълнителен директор на приватизирания завод за климатична техника „Климатех“. Като такъв той е разкрит от Комисията по досиетата като сътрудник на Държавна сигурност. Панев – старши е бил секретен сътрудник „Роза“ и съдържател на явочна квартира. Бил е и акционер с 40% в УД „Статус Капитал“ на сина си.

Източник: Rikoshet.org

1 коментар

  1. Мартин каза:

    Владислав Панев може да види Народното събрание само на снимка или ако го допуснат като турист! Няма толкова наивни хора и от Стара Загора, които ще гласуват за мошеник като него!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране