28.02.2016 | 13:58
Доган признал: Пеевски е воденичен камък и за ДПС, и за мен
Лидерът на ДПС вече бил мекушав чичко, бизнесмени масово му се оплаквали от депутата

“Ужас, ужас… Не знам защо така…”. Това бил единственият коментар на фактическия лидер на ДПС Ахмед Доган, когато негови приятели му показали разпечатки от материали в пеевски медии. Срещата се състояла преди дни в сараите на Доган в столичния квартал Бояна.

Разговорът започнал при приполовена бутилка уиски от едноличния шеф на движението. Особено потресен бил Доган, когато видял просташките колажи на Радан Кънев, тиражирани от известен кафяво-жълт интернет сайт.

“Нямам контрол над Пеевски. Но той има нужда от пари, защото има големи разходи. Разбирам го, но трябва да действа по-леко, да не отблъсква хората, признал Доган пред посетилите го политик и бизнесмен”, казвал Доган, цитиран от „Фрог“

Лидерът на ДПС признал чистосърдечно, че партията му губи доверие всекидневно от скандалите около Пеевски. Самият той също губел контрол над немалко структури, които не приемали действията на олигарха милионер и считали, че ползва политическата сила като “чадър” за съмнителни бизнес далавери. Като воденичен камък на шията определил той Пеевски.

Много бизнесмени търсели контакт с Доган, за да се оплачат от рекета на който са подложени от “отрочето” му Пеевски. Немалко от тях обаче били разочаровани, защото на договорените срещи в “Бояна” се появявал самият депутат от ДПС и започвал да ги заплашва пред очите на Доган. Той пък си мълчал и гледал в пода.

Може някога да е бил суров и властен, но в момента е мекушав чичко, който се страхува от създанието си, коментираха доскорошни близки на Доган. С какво го държи Пеевски не е ясно, но личи, че той командва всички в движението.

Те опровергаха категорично разказите на Димитър Тадъръков, че почетният председател се занимавал усилено с научна дейност и по-конкретно с брауновия газ. Пълни измислици са това, опит за ПР – абсолютно смешен. Доган е под влияние на чашката и на Пеевски, което го прави неадекватен за действителността в страната.

Самият факт, че от прословутото предновогодишно тържество през декември в сараите досега не е обелил и една дума, показва, че е извън строя, смятат нашите източници. Разговорът им с него само потвърдил упоритите слухове, че в ДПС има тежка лидерска криза и брожения в структурите. Убедили се също, че в основата на всичко това са бруталното поведение и скандалите, свързани с Делян Пеевски. Именно той уредил чрез връзките си в Библиотекарския институт на Доган да бъде връчен знакът “Стефан Стамболов”, което предизвика остри реакции в публичното пространство. Доган вече съжалявал много, че се съгласил да му присъдят наградата.

1 коментар

  1. ангел каза:

    Туй нещо с кво се храни веее…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране