30.07.2020 | 1:04
Докога с тоя срам!
Какво още трябва да се случи, за да си подаде оставката Бойко Борисов?! Няма ли грам достойнство? Не изпитва ли поне капка срам?

Какво още трябва да се случи, за да си подаде оставката Бойко Борисов?! Няма ли грам достойнство? Не изпитва ли поне капка срам? Поредният запис, който обществото прослуша вчера, минава всякакви граници на приличието. Изпълнен с долни цинизми, обиди и закани към държавния глава, той е не просто публичен резил за България, а повод за незабавно търсене на наказателна отговорност.

Това не може да са поведение и речник на премиер на европейска държава, че и в разговор с вицепремиер. Ако беше държавник на място и се чувства наистина оклеветен, самият Борисов би трябвало начаса да предизвика проверка, за да докаже невинността си, а тези, които петнят „светлия му образ“, щяха да бъдат разкрити и наказани.

Нищо подобно не се случва. Даже напротив. Борисов продължава да се шляе с джипа си из страната, да имитира дейност и да се хвали наляво и надясно в опит да се изкара Строителя и Спасителя. Сляп и глух за всички, които вечер изпълват площадите в София и страната с искане за оставката му.

С какви очи би се явил пред колегите си в Брюксел, Берлин или другаде, след като посолствата следят изкъсо всяка негова изява и са наясно за какво иде реч?

А е показателно, че дори партията на Борисов и клакьорското му обкръжение вероятно са сащисани и избягват да повтарят мантрата за фалшификат и манипулация. Особено след като автентичността на единия от тези записи бе доказана с независима експертиза от САЩ.

Цялата тази мутренска вакханалия е резултат от 10-годишното управление на Борисов и ГЕРБ, превърнали ченгеджийството в начин за водене на политика. Е, дойде ден Борисов да бере нейните горчиви плодове. Дали най-сетне разбра, че като направи от подслушването бизнес по правилата на търсенето и предлагането, си е вкарал автогол? Твърди, че е бил отличник, че е чел Винету, а е подценил, че и него ще го подслушват.

Циничното в случая е, че Борисов си има Гешев, а България си няма прокуратура. Къде са ДАНС, ГДБОП, МВР? Защо мълчат и пасуват? Ако случайно ги е страх да не засегнат „авторитета“ на премиера, не намират ли поне малко основание да защитят авторитета на страната?

Все си мислех, че нищо от този човек, загубил мяра и връзка с реалността, не може вече да ме изненада, но можело! Затова е толкова угрижен напоследък и трепери като шумка – като знае какво е говорил, треска го тресе. Колко и какво ли още е записано! И кога ли ще се появи на бял свят?

Ако си беше подал оставката навреме… Поне минималните остатъци от гордостта му, ако въобще ги има, щяха да бъдат спасени. По-добре час по-скоро да се скрие в Банкя. Да приключваме!

Валентин Георгиев, „Дума“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране