23.07.2015 | 0:03
Домусчиев не прие оставките в “Лудогорец”
Треньорът Рибейро и директорът Петричев запазват постовете си и след резила в Молдова

Собственикът на “Лудогорец” Кирил Домусмчиев отхвърли оставките на спортно-техническото ръководството на тима след загубата с 1:2 от “Милсами” (Мол) в мача реванш от II предварителен кръг на Шампионската лига. Първата среща също бе загубена от разградчани – с 0:1, което сложи край на участието на тима в евротурнирите.

Веднага след мача в Молдова изпълнителният директор Ангел Петричев заяви, че обмисля подаването на оставка, но иска да изчака няколко часа и след това да вземе решение. Треньорът Бруно Рибейро, на свой ред, не обели и дума за вероятно напускане, но вчера от “Лудогорец” официално обявиха, че и той остава. В специално съобщение от клуба бяха поднесени извинения на феновете за провала и бе обещано, че срамното петно може да бъде измито само с добро представяне на отбора в първенството и успешно завръщане в евротурнирите следващия сезон.

Веднага след мача треньорът Рибейро обясни провала с напусналите играчи, малкото време за подготовка, сгъстената програма и многото пътувания. Тези неща бяха отчетени като грешки и от страна на ръководството и по тази причина португалецът ще продължи да изпълнява задълженията си.

На свой ред Петричев призна, че е допуснал някои слабости и грешки в работата си и е готов да поеме личната си отговорност. Според него обаче вината за провала не е само на един човек, а на всички нива в ръководството на клуба.

“Преди мача казах, че идва време за мъже в “Лудогорец”, сега това важи с двойно по-голяма сила. В тази ситуация ще си проличи кои са хората, които държат на проекта “Лудогорец”. Искам да се извиня на нашите привърженици и още повече на братя Домусчиеви, които са ни осигурили абсолютно всичко. И финансирането ни е финансиране, и попълненията са ни попълнения, и базата ни е база. Всичко ни е окей. В крайна сметка обаче ни отстрани отбор, който пристигна в Разград с автобус. Нямаме никакво оправдание за това, което се случи”, добави Петричев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране