10.06.2019 | 18:27
Домусчиев уволни директора на „Нетинфо“
В дружеството е назначен прокурист - Стефана Здравкова, бивш директор на eMAG за България

Официално освободиха Христо Христов от позицията изпълнителен директор на „Нетинфо“. Решението е взето от Съвета на директорите на „Нетинфо“, съобщиха от „Нова броудкастинг груп“, мажоритарен собственик на медийната група.

За това, че предстои да бъде отстранен от директорския пост съобщи на 30 май самият Христо Христов. Това се случи дни след като Христов съобщи за „засилена намеса в редакторската политика на сайтовете „Гонг“, „Вести“ и „Дарик нюз“, които са част от медийната група „Нова броудкастинг груп“, след придобиването ѝ от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Тогава Христов обяви на страницата си във Фейсбук, че служителите му са получили съобщение от председателя на Съвета на директорите Николай Андреев, според което до вземането на решението от страна на Съвета правата му като изпълнителен директор са суспендирани.

„Ники, горните ти действия са грубо нарушение, както на Устава на „Нетинфо“ АД и на Търговския закон, така и на сключения Договор между акционерите „Нетинфо“ АД, които изрично предвиждат изисквания, ред и процедура за назначаване на Изпълнителния директор“, коментира той тогава.

От „Нова“ заявяват, че оценяват постиганото от Христов и му благодарят за работата в компанията.

От съобщението става ясно, че в дружеството е назначен прокурист – Стефана Здравкова, бивш директор на eMAG за България. Тя е представена като човек с богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании. Между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор „Продажби“ на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се казва в съобщението.

От „Нова“ подчертават, че ще разчитат „на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на „Нетинфо“ на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията“.

Освен това от „Нова“ съобщават, че Станка Крушарска ще заеме позицията „Финансов директор“. Крушарска е представена като човек с 14 години опит в областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността директор „Корпоративно банкиране“ в банка „Пиреос България“, а преди това е работила в „Банка ДСК“ и „Хеброс банк“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране