16.03.2016 | 21:20
Домусчиеви се оказаха собственици на два етажа в министерство, държавата им плаща 1 млн. евро
Решението бе взето на заседанието на правителството

Дружеството “Параходство Български морски флот”, което е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, се оказа собственик на два етажа от сградата на Министерството на транспорта на ул.”Гурко” 5, които сега държавата ще изкупи. Това става ясно от съобщение на Министерския съвет.

Министерството на транспорта ще заплати около един милион евро на частното дружество, за да откупи тази част от имота, който в момента ведомството обитава. Решението бе взето на заседанието на правителството.

От Министерството на транспорта разказаха, че историята започва през 1999 г., когато е взето решението за приватизация на държавното дружество “Параходство Български морски флот”. При подготовка на документите са извадени петият и седмият етаж от административната сграда на Министерството на транспорта от капитала на БМФ. Сделката обаче не е довършена, защото нямало вписване в Търговския регистър.

През 2011 г. частното вече дружество открива този пропуск и завежда дело срещу държавата с искане да му предостави достъп до двата етажа или да заплати имотите. Решението на Върховния касационен съд е, че имотите са собственост на фирмата на Домусчиеви.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране