30.06.2020 | 10:00
Дончев: Части от записите на Борисов звучат автентично
Безспорно е ползван гласът на премиера, но откъде са взети реплики, записи – експертите ще кажат, каза той

Части от записите ми звучат автентични, части от тях – не. Нека експертите да кажат.“ Това заяви пред bТV вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на разпространените записи, в които се чува гласът на министър-председателя Бойко Борисов.

„Безспорно е ползван гласът на премиера, но откъде са взети реплики, записи – експертите ще кажат“, посочи Дончев. И добави, че „никак не е редно един човек, премиер на република, системно да бъде записван“.

Вицепремиерът посочи още, че Борисов има конкретни подозрения кой стой зад атаките.

„Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборите не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали“, анализира Дончев и посочи, че „подобни атаки са най-ефективни поне шест месеца преди изборите“.

„Дай боже, след няколко месеца, когато са извършени проверки, да може да коментираме конкретно име“, каза още той и видя в бъдеще предпоставки за още записи. Вицепремиерът не мисли, че ще има разцепление в партия ГЕРБ след заявката за нов политически проект на Цветан Цветанов. „В ГЕРБ е имало отцепници, но партията остава силна“, категоричен бе Дончев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране