13.02.2015 | 8:31
Дончев получил инструкции от Борисов при евентуална катастрофа на Фалкона
Самолетът е бил пълен догоре с гориво и обиколките над София били нужни, за да се изразходи

През цялото време държах връзка с Бойко Борисов. Дори имах инструкции какво да правя, ако се случи най-лошото. Това коментира пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, попитан как ще коментира инцидента с правителствения „Фалкон“ от четвъртък вечерта.

Той допълни, че е нормално да има шеги по този повод. “Но на чужд гръб и сто тояги са малко“, вметна вицепремиерът и приключи темата.

Един час премиерът Бойко Борисов кръжа над София заради проблем с правителствения “Фалкон”. Той трябваше да лети за срещата на европейските лидери в Брюксел. При излитането обаче един от колесниците не се затворил.

Самолетът е бил пълен догоре с гориво и обиколките над София били нужни, за да се изразходи. Кацането с пълен резервоар било опасно. Самолетът на премиера е направил 5 опита за кацане, преди да успее да се приземи отново на летището в София. Заради опасното кацане към летището бяха изпратени допълнителни пожарни автомобили.

В самолета освен премиера Борисов бяха и шефката на кабинета му Анджелина Тотева, както и охранителите му.  Самолетът кацна при петото захождане.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране