11.08.2020 | 12:37
Дончева: Ламбовски е агент-провокатор
Групировката, която брани Бойко Борисов, може да използва и такива хора за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста

„В старите антифашистки сюжети имаше една фигура наречена агент-провокатор. Това е Ламбовски“.

С тези думи Татяна Дончева коментира живото излъчване на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов в неделя вечерта от протестите на „Орлов мост“, което предизвика коментари в социалните мрежи. Във видеото се видя как бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски се приближи до Иванов и му каза, че си е изключил телефона, защото неназован човек се е обадил на Младен Михалев – Маджо.

След станалото Ламбовски отказа да каже името на „тоя“, който се е „обадил на Маджо“. Пред бТВ обаче обясни, че става дума за случай, които разказал на Иванов преди 2 седмици и сега имало развитие, искал да поиска съвет как да подходи. „Става въпрос за лице, което е много висше поставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация“, обясни той и добави, че в момента срещу въпросния човек тече разследване.

Иванов също потвърди, че преди време е имало друг разговор и обяви, че тогава е ставало дума за Стоян Мавродиев, бившият шеф на държавната Българска банка за развитие (ББР).

Във вторник Дончева изрази мнение, че разигралата се сцена в неделя вечерта не уличава Христо Иванов, който по време на живото излъчване призова Ламбовски да замълчи след споменаването на Младен Михалев – Маджо.

Според нея обаче станалото показва, че групировката, която брани Бойко Борисов, може да използва и такива хора за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста.

Тя изрази мнение, че Ламбовски е момче на групировката СИК и посъветва хората да да проверят биографията му в интернет.

„Ламбовски е странна персона, която като депутат от НДСВ имаше огромни интереси в енергетиката, които не се вписваха нито в неговото образование, нито в неговата квалификация, нито в нищо. Изведнъж този човек започва да се явява в друга битност – на свидетел по разни дела. По делото „Ченалова“ например той е бил свидетел, че някой му казал нещо. Какъв си ти, какво доказваш? Защо през теб обвинението си обяснява тези, като ти дори нищо не можеш да потвърдиш“, каза още Дончева.

Според нея вече има достатъчно натрупани причини, по които да се поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

„В следващ парламент със следващо парламентарно мнозинство ще се окаже, че и мнозинството на ВСС ще бъде различно, а отстраняването на Иван Гешев виси на техническото мнозинство на ВСС, не на аргументите за отстраняване“, добави тя.

„Гражданските протести имат супер важна роля. Гражданското общество, което изглеждаше не заспало, а мъртво, се събуди. Дойдоха нови поколения. След като тази формация на неграмотниците ГЕРБ успя да стои на власт и да ни ходи по главите, интелигентните млади хора също ще се справят“, заяви тя и добави, че „ситуацията в държавата е като ситуацията в „Левски“ – няма нищо на терена, абсолютно всичко е разрушено“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране