27.08.2015 | 9:39
Дончева: Партиите да не пускат реклами в медиите на Пеевски
Само два вестника не били притежание на успелия млад мъж

Ако искаме да се борим с явлението #КОЙ, сега е моментът – местните избори, заяви в ефира на Би Ти Ви Татяна Дончева.  Според нея партиите не би трябвало да публикуват рекламни или пропагандни материали за изборите във вестниците на Пеевски и неговите телевизии и сайтове.

И тогава Пеевски да си гори тиражите на вестниците, колкото иска, призова Дончева.

Според нея, всички печатни издания без в. “Сега” и т.нар. издания на Прокопиев са под една или друга форма притежание на Делян Пеевски. Или като собственик, или чрез кредити през други фирми, или чрез други косвени зависимости. Тя посочи и Канал 3, а скоро може би и ТВ7, сред медийната империя на Пеевски. Има и някои особено агресивни сайтове, които също може би са под негов контрол, изказа предположение Татяна Дончева.

Лидерката на Движение 21 коментира и битката за предстоящите местни избори. Ние така бяхме занижили критериите за кметовете, че една градинка и няколко тротоара бяха достатъчни за одобрение допреди няколко години, каза тя.

От прокуратурата много се бавят, коментира Дончева по повод обвиненията към редица кметове. 30 000 дка общинска земя става частна собственост, хората питат кметът подставено лице ли е в сделката, а реакция няма, няколко месеца се прави секретна проверка.  Защо всяко нещо трябва да се засекретява, да не би джихадистите да са придобили тези декари, попита тя. Цацаров е крайъгълен камък, той е предпоставка, която не подлежи на премоделиране, той е гарант, че “нашите” интереси ще са неприкосновени, добави Дончева.

На ключови места ГЕРБ и ДПС ще играят заедно на местните избори, където ДПС са някакъв фактор за краен резултат. И така ще се види дали някой утвърждава ДПС във властта, прогнозира Дончева. Тя се спря и на готвената съдебна реформа. Какво внасят през септември, попита тя. И отговори – същия законопроект, подкрастен. Съдебната реформа не им трябва, в един момент тя може да засегне тях, обясни Дончева. Реформаторите имат право да кажат, че имат програма максимум и програма минимум. Лостовете на Цацаров става инструмент за рекет по присъди, смята тя. Нали Цацаров беше избор на Борисов формално, припомни адвокатката. Те си го извадиха, подкрепиха, наложиха. Съдебната реформа е пунт и пластика, обобщи тя.

Лобито Пеевски-Цацаров има достатъчно гласове в КС, подчерта Дончева. Когато определена група хора реши да злоупотребява с контрола си върху определени институции, на принципа на махалото нещата се връщат в изходна точка. Политиката изисква усет къде са границите, които не са нарисувани. Ако лицата, за които говоря, не ги усещат, ще престъпят границата, както стана с назначението на Пеевски като шеф на ДАНС, коментира Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране