27.01.2020 | 22:44
Дони спира шоуто си по БНТ едва след втория брой
Новата концепция на Дони вероятно ще е изцяло музикална

„Събота вечер с Дони“ – новото предаване на БНТ, което стартира на 18 януари със седмица закъснение, спира преждевременно. След като десетки зрители определиха поведението на Добрин Векилов като хомофобско във втория брой на шоуто, излъчен по обществената телевизия в събота, певецът се извини публично във „Фейсбук“. Той заяви, че прекратява предаването в този му вид.

Новата концепция на Дони вероятно ще е изцяло музикална. Първоначално сценарият на шоуто, водено от певеца и композитор, включваше изява на гости под съпровод на симфоничен оркестър и съводещ – робота Питагор.

Ето и пълния текст на съобщението в социалната мрежа:

„Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра “Събота вечер с Дони” в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия.

Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите! Дони“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране