02.10.2019 | 10:40
ДПС дало 1,6 млн. лв. на „Атака“ за предизборна кампания
Сумата била предадена в присъствието на двама, посочени от Ахмед Доган, членове на ЦОП - Камен Костадинов и Росен Владимиров

Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на „Атака“ Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година. Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство.

Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган – Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. „Бояна“, като официалната версия за смъртта му е самоубийство.

Разпространеният документ представлява докладна до Ахмед Доган, в която Емин уведомява лидера на партията, че във връзка с постигнато със Сидеров споразумение и след решение на Централното оперативно бюро (ЦОП) на ДПС, той е изпълнил поставената му задача и платил 1,6 млн. лв. Сумата била предадена в присъствието на двама, посочени от Доган, членове на ЦОП – Камен Костадинов и Росен Владимиров.

Мълвата за раздавани от ДПС пари на „Атака“ е подхранвана многократно от напусналият партията на Доган Касим Дал.

„В партийните среди на ДПС – сред активистите по региони, отдавна се говореше, че ДПС е подпомагало финансово „Атака“. Това не е само мое мнение. Доста наши местни лидери бяха против тази практика и настояваха този подход да бъде заклеймен“, заявява през юни 2011 година в интервю за „168 часа“ бившата „дясна ръка“ на Доган.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране