19.04.2021 | 14:08
ДПС пак се натиска на протестните партии
Движението няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС

ДПС продължава с опитите да се пришие към протестните партии. Поредната заявка за пришиване към победителите на изборите бе демонстрирано днес по време на консултациите при президента Румен Радев.

Ние изразихме нашата готовност за евентуална подкрепа за правителство, съставено от трите нови партии в Народното събрание. Но бихме направили това при наличие на евентуални приоритети – като борбата с ковид кризата, социално-икономическите мерки и ускорена ваксинация, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента.

„Ние държим на изготвянето на плана за възстановяване и устойчивост. Имахме възможност и в наши декларации да заявим, че това са важни приоритети, за които за съжаление България не е готова. „Достойното ни членство в евро-атлантическите структури също е важно“, подчерта още Карадайъ.

„Трябва да видим и каква ще е икономическата програма, България трябва да има ускорено икономическо развитие – три пъти по-бързо, отколкото досега.  Това са ни основните приоритети“, допълни Карадайъ.

Той за пореден път каза, че трябва спрем омразата, разделението, противопоставянето, да възстановим политическата нормалност, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. „Последните 4 години ние от ДПС не се спряхме да повтаряме, че е нужен диалог –  между институциите, между партиите – за да има нормалност в политиката“, заключи Карадайъ.

Президентът Румен Радев пък подчерта, че по отношение на ДПС също съществува хипотезата да им бъде връчен трети мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране