02.04.2015 | 16:02
ДПС прати Ремзи Осман в КЕВР
Ексдепутатът отново се уреди държавен пост и висока заплата

След спорно гласуване и без участието на БСП при гласуването, мнозинството в пленарна зала избра за членове на КЕВР 8 души.

Това са Евгения Харитонова (ГЕРБ), Светла Тодорова (ГЕРБ), Димитър Кочков (БСП), Ремзи Осман (ДПС), Александър Йорданов (Патриотичен фронт), Владко Владимиров (Патриотичен фронт), Валентин Петков (Реформаторски блок), Георги Златев (Български демократичен център).

Целият списък на новоизбраните членове беше предоставен на медиите от депутати на БСП, още преди те да бъдат гласувани. От БСП обявиха, че напускат залата именно поради причината, че съставът на КЕВР е ясен много преди гласуването.

Ремзи Осман е бивш депутат от ДПС. В движението е известен и с близостта си до Касим Дал.

Избраният председател на КЕВР Иван Иванов е обременен и натоварен с близостта си към Иван Костов и ангажимента му през 2001 година при подписване на договорите за изкупуване на електрическа енергия за дългосрочен период, заяви депутатът от БСП Красимир Янков.

Още докато течеше гласуването на отделните кандидати, той изчете раздадения на медиите списък, който минути по-късно се потвърди напълно. “Ако се смяташе до днешния дебат, че ще има експертно начало в избора на членове на КЕВР, то това не е така. Няма експерт и специалист по газоснабдяване, няма и топлоенергетика”, каза още Янков.

От БСП призоваха своя кандидат Димитър Кочков, който ще бъде избран за член на КЕВР, да си подаде оставката, за да се разграничат от този фарс. По-късно по време на клетвата на избраните членове Кочков не влезе в зала, за да положи клетва.

“Отказваме да легитимираме подобна комисия, която ще обслужва изцяло корпоративни интереси, а не интересите на българите. Подобен фарс не е достоен за очакванията, които имаше към подобна комисия”, заяви от своя страна бившият председател на парламентарната комисия по енергетика и дългогодишен депутат Явор Куюмджиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране