23.10.2020 | 0:03
ДПС привидя скандал в лапсус на Канна Рачева
Движението неволно призна, че дирижира дългогодишната клеветническа кампания срещу журналистката

ДПС поиска публично извинение от страна на bTV и Канна Рачева заради неин лапсус по време на пряко включване от протеста на 21 октомври.

При включването Рачева посочи, че пред Съдебната палата са се събрали граждани, които подкрепят искането на Съюза на съдиите в България за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Тя допълни информацията с новината за отказа на Военната прокуратура да образува досъдебно производство срещу служители на НСО заради инцидента от 7 юли на заградения плаж при лятната резиденция на Ахмед Доган.

В края на включването си Канна Рачева казва, че протестиращите пред Съдебната палата ще тръгнат на шествие към ВСС, “където утре в 9:30 ч. ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”.

Последното смесване на имена е довело до възмущение в ДПС.

Партията уличава националните медии – и по-специално “най-гледаната национална телевизия bTV” – във “все по-неприкритото и откровено политизиране на новините и дискусионно-политическите предавания в национален ефир”.

“Смесването на новини  с политическа пропаганда, чрез въвеждането на коментар в тях, тенденциозният, според нас, подбор на теми и събеседници отдалечават медията от стандартите на високата и отговорна журналистика – коректив, а не партиен пропагандатор”, се казва в съобщението на ДПС.

От Движението твърдят, че “последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация” била премината при включването на Рачева и объркването на имената на Иван Гешев и Ахмед Доган.

От партията не се съгласяват с предположението, че става дума за лапсус, защото “този акт нито е първият, нито е изолиран случай”.

Текстът на абсурдната позиция на ДПС вероятно е дело прословутата дребна интригантка Велислава К. чието име нашумя покрай миналогодишния скандал със спирането на сигнала на БНР. Оказа се, че именно тя системно е упражнявала натиск върху тогавашния генерален директор Светослав Костов да уволни журналистката Силвия Великова.

В случая с БТВ, Канна Рачева и малоумния текст на позицията,  авторката отново показва крайно ниско ниво на компетентност и познания, защото само абсурден човек би се възмутил, че политическите предавания се “политизирали”…  Освен това Велислава К. сама потвърди, че именно движението стои зад гнусната кампания срещу журналистиката, оплювана най – редовно от турските медии в България.

В атаката има и личен момент, защото преди много години двете са били колежки във в. “Стандарт”. Рачева пишеше за съдебната система, а въпросната пиарка на ДПС беше невзрачен политически дописник.

А в нюзрума на БТВ следва да знаят, че ДПС има две свои лимонки, които докладват вътрешна информация на когото трябва. Пък и в движението зачитат за важни теми само истории като тази за прочутото кученце Рая…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране