14.01.2021 | 12:08
ДПС с нова теза: Радев държал Борисов на власт
Най-ранната дата била изгодна само на партията на Бойко Борисов, твърди Хамид Хамид

„Този модел с аритметични мнозинства и коалиции е изчерпан. Време е да говорим за програми. Не е важно кой с кого ще управлява, а какви ще са приоритетите”. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред Нова телевизия.

„ДПС има приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим до кого ще бъдат приближени”, каза още депутатът.

От Движението смятат, че предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам.

„10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят. Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.”, коментира Хамид Хамид.

Той е категоричен, че ДПС не е подкрепяло нито един от трите кабинета „Борисов”.  „Там, където сме гласували по предложение на управляващите, е било или за да утвърдим нашата евроатлантическа теза, или да подкрепим идеи, залегнали в нашата програма, но предложени от управляващите”, заяви Хамид.

Той даде за пример данъчната политика и плоския данък. През последните 30 години всички си измисляли митологеми за ДПС и с тях обяснявали защо няма да работят с движението.

„После по коридорите ни гонят, по различни законопроекти искат да ги подкрепим. ДПС си има принципи, решения на своите колективни органи. Просто се създава една митологема, както срещу ДПС, така и срещу г-н Пеевски. Всеки се опита да се покаже, мислейки си, че името на Пеевски продава в медиите”, коментира ДПС депутатът.

След това Хамид обясни и че президентът подпомага оставането на власт на ГЕРБ и Бойко Борисов.  „Човекът, който подхвърли датата 28 март, сега поддържа ГЕРБ на власт”, каза той и посочи, че най-ранната дата била изгодна само на партията на Бойко Борисов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране