14.01.2015 | 10:46
ДПС са българските братя Куаши
Аз не съм „Шарли“, изрецитира Валери Симеонов

“Франция сама си отгледа терористи, а изданието  “Шарли ебдо” премина границите на добрия тон и допуска гаври. Аз не мога да се отъждествявам с нещо, което е фалирало няколко пъти. Аз не съм Шарли”, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод трагедията, разиграла се в редакцията на френското хумористично издание.

Президентът на Франция и централноевропейската държава също не бяха пощадени от критиките на Симеонов. Първият използвал трагедията за предизборната си кампания. Освен това по време на похода на мира в края на миналата седмица, Оланд не прегърнал и целунал турския премиер Ахмет Давутоглу. По този начин французинът показал, че не приема представените му съболезования.

Според българския политик с убийството на братята Куаши е изчезнал всякака възможност да се разбере кой стои зад атаките. В допълнение с ирония в гласа Симеонов допълни, че след като е видял как действат френските служби, вече е по-спокоен за работата на нашите.

Според националиста,  френският президент Франсоа Оланд прекалил с медийните изяви цяла седмица покрай атентата и по този начин си правел реклама. Националистът остро осъди и шествието в Париж в памет на загиналите, на което присъстваха десетки държавни лидери.

“Не виждам смисъл, представете си колко пари е струвала охраната на това нещо” , каза още съпредседателят на ПФ. Симеонов разкритикува работата на френските специални части и полицията. Нямах добро мнение за българските служби, но след като видях френските, ми се издигна мнението за нашите”, заяви Симеонов в ефира на БТВ.

По думите му френските служби не са имали адекватна реакция, не са успели да действат достатъчно бързо и са допуснали грешка като са убили терористите. Според Симеонов така е била изгубена възможността за разпити и информация за организирането на атентата. Той посочи още, че със стрелбата френската полиция е “хвърлила завеса” върху всичките си предишни пропуски.

Лидерът на НФСБ беше категоричен, че “Шарли Ебдо” трябва да смекчи тона си, защото иначе френските граждани щели да станат още по-гневни. Той изрази тезата, че Франция сама си е отгледала терористите, тъй като братята Куаши са френски граждани.

Симеонов посочи, че България е поставена под много висок риск за етническо разделение заради присъствието на ДПС в политиката и сравни партията с убитите братя терористи.В заключение по темата “Шарли ебдо”, съпредседателят на ПФ обяви, че случващото се във Франция е една търговска кампания, подобна на тази, която се прави преди премиера на един филм. Същевременно Европа беше обвинена, че е толерантна само на приказки. Положението става съвсем различно, когато стане въпрос а се санкционират държави като България.

Точно една седмица след кървавия терористичен акт, днес “Шарли Ебдо” излезе в тримилионен тираж. На първа страница има карикатура на пророка Мохамед, който държи надпис “Аз съм Шарли”, а над него пише “Всичко е простено”. Тиражът на списанието се е изчерпал за минути, пишат френски медии. В интернет вече може да се намери новия брой пуснат на търг, като цените стигат до над 500 долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране