20.03.2015 | 14:05
ДПС ще опозори местния вот, битката ще е ожесточена
Местните избори от сега ви казвам ще бъдат манипулирани жестоко по същия начин както бяха и парламентарните, заяви лидерът на НФСБ

Трябва да се въведе задължително гласуване преди местните избори иначе и те ще бъдат категорично опозорени. Местните избори от сега ви казвам ще бъдат манипулирани жестоко по същия начин както бяха и парламентарните. Това каза в пред ТВ7 Валери Симеонов, председател на ПГ „Патриотичен фронт”. На въпрос от кого ще бъдат манипулирани местните избори, Симеонов отговори – от ДПС. „Сигурен съм, че и някоя друга партия по места също ще се изкуши да купува, защото битката за местната власт е много по-ожесточена отколкото за парламентарна или президентска”.

Президентът Росен Плевнелиев излъга вчера, категорично заяви лидерът на НФСБ. “Никой не може да отговори защо точно вчера направи изявление в Народното събрание. Имаше много по-сериозни поводи, които ги пропусна. Прави си една рекламна кампания”, заяви Симеонов.

Според него, Плевнелиев си е позволил да дава оценки за исторически събития, за възродителния процес, за който още историците не са излезли с една обща позиция.

Глуповатичка реч, така Валери Симеонов определи изявлението на Плевнелиев пред парламента.

Относно въвеждането на референдум и твърдението, че е постигната обща позиция, Валери Симеонов заяви: „Нямаме такава обща позиция. Не сме стигнали до такава обща позиция”, категоричен бе той. „Президентът Росен Плевнелиев излъга вчера”, каза още Симеонов и добави, че никой не може да отговори, защо точно вчера президентът е трябвало да прави това обръщение, след като е имало такива тежки и сериозни поводи, да изрази позицията на българската нация, каквато е кризата в Украйна. „Там има 400 хил. българи, които са в опасност, които са в много тежко положение”.

„Ние имахме изключително тежка зима, която остави без ток половината от Родопите”, посочи Симеонов. Той постави въпроса, къде е бил президентът по темите с убийствата, които са се случили в последно време. По думите му именно за това е нарекъл вчерашната реч на президента Росен Плевнелиев „новогодишна”.

По думите му в момента тече предоговаряне на цената с американските централи. “ЕРП-тата да бъдат сложени на местата им. Да дръпне завесата на огромните разходи, с които си надуват цената. Да се види, че те са фиктивни чрез възлагане на поръчки на техни фирми на огромни цени. Има шанс да не се вдига цената, нещо повече – даже да се намали”, коментира Симеонов, който оглави временната анкетна комисия, проверяваща състоянието на енергетиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране