12.03.2016 | 17:54
ДПС си иска само Доган за лидер
Местни структури отказват да номинират кандидати за председател

Участниците в Областните конференции на ДПС, проведени в последните дни, отказаха да номинират кандидати за нов председател на ДПС след изгонването на Лютви Местан в края на 2015 г. Това става ясно от прессъобщение от централата на движението.”Въпросът с оперативното управление на ДПС ще бъде решен на предстоящата Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април. На проведените областни конференции във Видин, Велико Търново, Перник и Монтана делегатите нe номинираха кандидати за председател на партията, защото се обединиха зад общото становище, че д-р Ахмед Доган е и остава лидер на ДПС”, твърдят от четирите местни партийни структури.

Според активистите във Видин и Велико Търново “почетният председател на партията олицетворява единството на ДПС”. Затова и делегатите на Националната конференция от тези области, кято ще се проведе на 24 април, са получили мандат да участват във висшия партиен форум с цел “да се затвърди ролята и мястото на ДПС като водещата либерална, национално отговорна партия на страната, единна зад лидера си д-р Ахмед Доган”.

Местните водачи на партията във Велико Търново – Гюнай Далаоолу, Монтана – Емил Тодоров и Боряна Методиева в Перник запазиха партийната си позиция, съобщиха още от ДПС. От централата не съобщават дали в Монтана и Перник има номинации за лидерския пост в партията. Във Видин има нов областен председател – Петър Тодоров.

Досега официална номинация за председателския пост има само един от тримата временни водачи на движението – юристът Четин Казак, издигнат от организацията в Габрово. Според неофициална информация от партията за поста на Местан се спрягат още имената на другия съпредседател Мустафа Карадайъ, на депутата Тунчер Кърджалиев, на евродепутатките Филиз Хюсменова и Искра Михайлова. По информация на Клуб Z последните трима не били склонни да се кандидатират.

За лидерския пост се споменава и името на дългогодишния кмет на Кърджали Хасан Азис. Според партийци обаче въпреки опита му, той нямало да може да води партията, ако не е базиран в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране