15.02.2023 | 11:16
ДПС си прави цинична реклама чрез даренията за пострадалите в Турция
Партийната емблема "грее" дори край бебешки пюрета

ДПС не се свени да си прави пиар чрез помощите, които изпраща към пострадалата от земетресението Турция. Движението организира мощна дарителска кампания, като много от кашоните и чувалите са щамповани с емблемата му, на някои надписите са на български и турски език. На снимки, разпространени в социалните мрежи от самото ДПС, се вижда, че от подобна реклама не са подминати дори бебешки пюрета. Емблемата на партията “грее”  и върху превозните средства.

БНР съобщи за абсурден случай в управляваната от ДПС община Лозница. Местният общински съвет гласувал да отпусне 10 000 лв. за пострадалите от земетресението, като парите първо ще бъдат преведени по партийната сметка, и от там ще се насочат за дарения. Съветникът от ДБ Александър Калинов смята да обжалва решението. Кметът на Лозница Севгин Шукри пък е цитиран със странно обяснение – нормално било парите да се преведат първо на ДПС, защото… самият той бил от ДПС.

А хора се оплакват, че носят пакети в офисите на ДПС (видели преди това, че партията организира дарителска кампания), и на мига после върху тях се появява емблемата на Движението. Тоест прави се партийна реклама с даренията, които отделни хора правят.

Всичко това е изключително дълбок морален въпрос: редно ли е една партия, а и който и да е въобще, да ползва бедствието като повод за самоизтъкване; не е ли нормалното поведение да се оказва помощ без самореклама. Отделно от това наблюдатели коментират, че така ДПС е започнала и предизборната си кампания за 2 април – и спрямо българските турци в югоизточната ни съседка, за да са наясно те кой точно дарява; и спрямо активистите си тук, увличани в благородно партийно начинание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране