22.04.2020 | 20:33
Дрогираният Кристиан Николов е обвинен за убийството на Милен Цветков
Двамата му спътници са с парична гаранция от по 10 000 лева

Четирима са обвиняемите за тежката катастрофа на Великден, при която дрогираният Кристиан Николов помете с джип на червен светофар колата на Милен Цветков и го уби. Съдът проведе онлайн заседание за мярката на 22-годишния шофьор, като прокуратурата настоя той да остане за постоянно в ареста за причиняване на умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3. С това обвинение го грозят от 15 до 20 години или доживотен затвор. До края на редакционния брой все още не бе ясно решението.

Освен Кристиан Николов към наказателна отговорност е привлечена майка му Десислава Пешева за това, че е предоставила фирмения автомобил на дрогирания си син и така е станала съпричастна към смъртта на журналиста. С обвинения се сдобиха и двамата спътници на Кристиан, които веднага избягаха от местопрестъплението. Това са 21-годишната приятелка на шофьора Симона Цветкова и Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Любомир Иванов. Според обвинението Симона и Георги съзнателно укриват пред разследващите истината за фактите и обстоятелствата, довели до катастрофата. Обвиненията срещу двамата са по отделени материали от делото срещу Кристиан. Приятелите му бяха задържани за 24 часа и пуснати срещу гаранция от 10 000 лв. В понеделник майка му бе освободена срещу гаранция от 100 000 лв. По-късно полицаи и следователи обискираха семейната къща на ул. „Любен Каравелов“ до НДК.

Депутатският син Георги се оплака пред медиите, че бил притискан от разследващите да лъжесвидетелства срещу приятеля си. Той не бе доволен, че след освобождаването му полицията е извършила обиск в дома му. 23-годишният Георги, който е с присъда за въоръжен обир на бензиностанция, отрича Кристиан да е употребявал наркотици, а самият той нищо не помнел от инцидента, защото си гледал в телефона, а после изпаднал в шок.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране