25.11.2019 | 0:02
Дружеството „Белал Сохайб” дължи 250 000 лева на държавата
Българският футбол е на дъното вече 15 години, каза журналистът Петър Нанев

250 000 лева дължи дружеството „Белал Сохайб” на България към 31 октомври. Това показва справка на сайта на НАП, съобщи в предаването „120 минути” журналистът Петър Нанев, който в рамките на три части тази седмица показа разследването си за някои аспекти от работата на Българския футболен съюз.

Дружеството “Белал Сохайб”, което има договор за доставка на екипировка за малките футболисти, е регистрирано в България, но хората, които са го регистрирали, не са предоставили документ за самоличност, временно пребиваващ в България или постоянно пребиваващ в България, а са си предоставили афганистанските паспорти и постоянен адрес Мазар-и-Шариф.

Няма как една такава сделка да не ни направи впечатление”, обясни Петър Нанев. След последната сделка между БФС и „Космос кидс”, дружество, което е регистрирано на същия адрес, на който са регистрирани и хората от Мазар-иШариф, е прехвърлено на клошар, припомни Нанев.

Справка показва, че този човек има над 50 юридически лица, на които е собственик и управител. По отношение на това дали са раздавани футболни екипи, журналистът обясни, че досега е чул позицията на БФС, че са закупени и са раздадени, и на друг човек, който има футболен клуб, и казва, че един екип не е видял.

„Раздавани са екипи под формата на турнири, но в документите, които има от няма приемно-предавателни протоколи, каква марка са екипите, какви размери са. Имаме едни договори – три на брой, с идентични по текст, с един и същ адрес на доставчик, с различни юридически лица, едно от които има 250 000 лв. задължения, другото е прехвърлено на клошар, както казва полицията”.

По думите му, Атанас Фурнаджив си противоречи в писмото – право на отговор: “От една страна казва, че няма нищо общо с хотела, в който са пращани част от футболистите – „Белведере Холидей”, от друга страна защитава ревностно услугата, която предоставя този хотел.

В периода, който ние сме анализирали: 2015 – 2018 г., господин Фурнаджиев според Търговския регистър е едноличен собственик на капитала на дружество, чиято собственост е хотелът управител в този период. Това сме казали ние, ние не поставяме оценки на някого – законно, незаконно, конфликт на интереси, морално,
неморално”, допълни журналистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране