29.01.2015 | 14:27
Два подкупа за 30 минути получил арестуваният митнически шеф
12 000 евро открити в кабинета му

Върховна касационна прокуратура (ВКП) образува досъдебно производство срещу началника на Митница Свиленград Тодор Караиванов (временно изпълняващ длъжността) за престъплението “подкуп”. С постановление на главния прокурор на Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

Разпитани са множество свидетели, прокуратурата е поискала и получила от Окръжен съд – Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване. На 28 януари в продължение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа, първият в размер на 600 лв., вторият в размер на 600 евро, е установено от разследващите. След получаване на втория подкуп, началникът на митницата е задържан на местопрестъплението. При задържането същият е оказал съпротива.

Извършено е претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро. В жилището на Караиванов са открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия). Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение. Следствените действия продължават и към момента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране