20.04.2018 | 14:34
Двама издъхнаха във Врачанско преди да дочакат линейка
Мъж почина във Враца, жена в Хайредин

73-годишен мъж от врачанското село Кунино и 40-годишна жена от село Хайредин са починали вчера, докато чакали екипи на Спешна помощ, съобщиха „Зов Нюз“ и „24 часа“.

Следобед във врачанския спешен център бе докаран мъртъв възрастен мъж. Борис Рудовски от село Кунино издъхнал на път за Враца в собствената си кола. Той бил докаран от свой съсед, който разказа, че на Рудовски му прилошало, чакал дълго линейка и помолил съседа си да го закара по най-бързия начин до Враца. Вместо в спешния център, тялото на мъжа беше свален от лекия автомобил „Форд“ и пренесено директно в моргата.

В село Хайредин пък 40-годишна жена издъхнала пред очите на своите съселяни. Тя е припаднала на площада, а хора веднага позвънили на спешния телефон 112. Линейката е пристигнала 37 минути след подаване на сигнала, защото пътувала от Козлодуй. Кметът на Хайредин Тодор Алексиев от 5 години моли настоятелно всеки здравен министър за разкриването на филиал на Център за спешна медицинска помощ или поне спешен кабинет, но молбите му получавали отказ.

Последния отказ кметът на Хайредин получил от настоящия здравен министър Кирил Ананиев, който се позовал на статистиката, според която жителите на Община Хайредин не търсят често услугите на Спешна помощ. Според кмета обаче това е така, защото жителите на общината сами извозват болните си близки до Спешния център в Козлодуй.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране