17.04.2017 | 0:13
Двама са заподозрени за изчезналите документи за тунел „Железница“
В деня на ареста си Стефан Гайтанжиев е смятал да върне изчезналата папка в агенцията, но не е успял,

Двама са заподозрените за изчезналите документи по обществената поръчка за „Железница“ – най-дългият и скъп тунел в България. Търгът на стойност 250 млн. лв. се провали заради открадната папка с предложението на един от кандидатите. Полицията все още не е намерила изчезналите документи.

Прокуратурата привлече като обвиняем външния експерт на комисията по обществената поръчка Стефан Гайтанджиев, в чието жилище бяха открити документи на един от кандидатите за строителство на тунела.

Вторият заподозрян засега е само свидетел, твърдят от прокуратурата. В стаята на Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ), в която са съхранявани документите за бъдещия тунел на магистрала „Струма”, са допускани по двама души от тръжната комисия.  Външният експерт Гайтанджиев е обвинен за изчезването на папката, но полицията проверява и дали не е имал помагач.

В деня на ареста си Гайтанжиев е смятал да върне изчезналата папка в агенцията, но не е успял, твърдят източниците ни от разследването. Гайтанджиев не знаел, че достъпът му до сградата на АПИ е ограничен. Затова оставил книжата при охраната в куфар. Тогава служител на агенцията взел папката и я изнесъл отново. Така тя изчезва оттам за втори път.

„До момента липсващата папка не е намерена, всички усилия на разследващите органи са съсредоточени в тази насока в момента”, каза пред БТВ Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Засега коментар по случая отказват и от „Главболгарстрой”, чиято оферта за строеж на „Железница” изчезна в липсващата папка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране