03.02.2015 | 21:18
Дянков реши да се похвали: Наплясках руснаците!
И по трите проекта от Големия шлем не се работи

Симеон Дянков е изпълнил заканата си и е напляскал руснаците.  Фактът, че и по трите проекта от Големия шлем не се работи, показва, че успяхме да направим онова, за което тогава говорех. В момента не се строят нито АЕЦ “Белене”, нито петролопроводът Бургас-Александруполис, нито газопроводът “Южен поток” – напляскването на руснаците е явно.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков на въпрос  дали е успял да “напляска” руснаците, както се закани по време на своя мандат. Той подчерта, че за него тези три проекта са били ненужни за България и след като в момента не се реализират, значи “напляскването е явно”.

През септември 2012 г. държавната корпорация “Росатом” заведе срещу България дело в Международния арбитраж за спирането на АЕЦ “Белене”, което стана с решение на правителството на Бойко Борисов в края на март 2012 г. Руската страна предяви иск към НЕК първоначално за 1 милиард евро за извършени дейности по строителството на двата ядрени блока, които трябваше да се построят на площадката в Белене. Малко след като станаха ясни руските претенции към нас тогавашният финансов министър Симеон Дянков обеща да “напляска руснаците”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране