12.11.2018 | 11:23
Джамбазки: Когато виждате кола, която харчи 30 на сто, да води протеста…
Според евродепутата "нормални хора на нормален протест с военни димки не ходят"

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова тв вчерашните масови протести в големи градове на страната заради цените на горивата. Според Джамбазки има много аналогии между вчерашния протест и протестите от началото на 2013 г., когато бе свалено първото правителствто на Бойко Борисов.

Той смята, че зад тези протести има организация и това личи по някои от хората, които се включват в тях. „Всеки има право да изразява своето мнение. Имам чувството за нещо живяно. 2013 г. започна по същия начин протеста, със справедливи каузи. След това се появи организация. Когато виждате млади мъже в трудосопосбна възраст, спортна форма, ви ставя ясно, че има организация. Когато виждате една кола, която харчи 30 на сто гориво, да води протеста, говоря за един бургаски джип, виждате, че има една група професионални протестиращи. Нормални хора на нормален протест с военни димки не ходят“, каза Джамбазки.

Според него тези „професионални протестиращи“ се появяват на различни протести, включително на този на майките на деца с увреждания.

Джамбазки обаче заяви, че управляващите не подценяват напрежението в обществото. Но предупреди: „Ако се следва сценарият от 2013 г., това означава връщането на ДПС и БСП във власта. Ако нашите сънародници смятат, че вкаравайки обратно протурската партия ДПС във властта, ще намалят цените на бензина, мисля, че грешат.“

Джамбазки коментира и глобалния пакт за мигрантите, иницииран от ООН, който трябва да бъде обсъден от държавите членки. Според ВМРО този документ е опасен и ще доведе до катастрофални последици за страната ни. На подобно мнение са и от БСП, според които този пакт ще превърне нелегалната миграция в легална. „Пактът дефинира миграцията като положителен глобален феномен, който е източник на благоденствие и иновации“, отбеляза Джамбазки.

Според него това е абсурдно изречение. „Тези хора не идват тук, за да заместват трудовата сила. Те идват тук, за да получат германските социални помощи“, убеден е Джамбазки.

И заяви: „Когато сме на турската граница, не можем да си позволим да правим отворени маршрути.“ Политологът Даниел Стефанов коментира, че пактът се фокусира върху икономическата миграция. „Този документ е доста балансиран. Моят проблем с този документ е, че той не ни обвързва с нищо. Няма да се промени нито политиката в Берлин, нито във Виена, нито в София, ако се подпише или не се подпише. Това е документ, който цели да се потвърдят някакви принципи. Ние имаме по-различен и по-голям проблем. В бъдеще ще виждаме какъв проблем имаме с икономическата имиграция“, каза Стефанов.

Той отбеляза, че населението и в България, и в Европа намалява и скоро ще имаме голяма нужда от легална икономическа миграция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране