20.03.2015 | 14:40
Джип с български номер е използван за атентат в Сирия
Проверка на полицията обаче показала, че колата не е крадена

Джип с БГ номера използван за атентат в Сирия. Арабин, който е живял у нас, е изнесъл возилото , използвано от “Ислямска държава” за самоубийствен атентат преди време. Проверка на полицията обаче показала, че колата не е крадена. Това съобщи Ангел Бадънков от Сектора за борба с кражбите на коли в СДВР по БНР.

След като телевизия “Ал Джазира” пусна в края на миналата година снимка на джипа – марка БМВ с българска регистрация, за който се твърди, че е използван от терористи, в полицията са направили справка за произхода на колата.

Като направихме справка след тази снимка на този джип с русенска регистрация, Х 5-ицата си е собственост на гражданин от арабски произход, който не я е обявил за издирване. Ние не можем да спрем един собственик на един автомобил да си кара колата, където пожелае. Лице от арабски произход си купува колата и си я закарва в Сирия, и си я предоставя на трети, четвърти лица, и това не е незаконно, защото до момента няма заявление в МВР, че колата му е открадната. Това лице от арабски произход вече не живее на територията на България. В онзи период е живял, но вече не живее на територията на България, коментира Ангел Бадънков от СДВР.

От МВР не разкриват самоличността на арабския гражданин, чиято собственост е бил джипът, който вероятно го е закарал в Сирия и предоставил на терористите. Информации в медиите сочеха, че возилото е било използвано при самоубийствен атентат, организиран от “Ислямска държава” по време на среща на командирите на една от групировките в арабската страна. От Сектора за борба с кражбите на автомобили в СДВР опровергаха информациите, че български коли масово се изнасят за Сирия и Ирак.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране