14.05.2017 | 0:32
Джокович на полуфинал без игра в Мадрид
Тийм: Стана добър мач с Григор

Новак Джокович се класира за полуфиналите на тунис турнира „Мастърс 1000“ в Мадрид с награден фонд 6,408 млн. евро без игра. Неговият съперник на 1/4-финала Кей Нишикори не излезе на корта заради контузия. Японецът обяви малко преди срещата, че се отказва заради травма в дясната китка. Така Джокович, №2 в световната ранглиста и в основната схема, среща победителят от двубоя Рафаел Надал – Давид Гофен, който се играе тази нощ. Надал стигна до 1/4-финала след 6:3, 6:1 над Ник Кириос (Авл) при своята 31-а победа за сезона. Гофен пък отстрани Милош Раонич с 6:4, 6:2.

Доминик Тийм (Ав), който изхвърли след оспорван мач Григор Димитров в третия кръг, среща в четвъртия хърватина Борна Чорич. Австриецът коментира мача си с първата ни ракета преди да излезе срещу Чорич така: „Мисля, че и двамата направихме много добър мач. Тайбрекът беше невероятен. Григор водеше с 4:3, аз направих два добри ретура, но той спечели разиграванията по изключителен начин. В тайбрека адреналинът винаги се покачва и често в него е въпрос и на малко късмет. Бруталното в тениса е, че само един може да бъде победител.“

Междувременно Светлана Кузнецова (Рус) сложи край на доминацията на Южени Бушар (Кан) с 6:4, 6:0. Бушар беше във фокуса на медиите, след като нападна за допинга Мария Шарапова, която отстрани, а после изхвърли и Ангелик Кербер (Гер).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране