13.12.2020 | 1:45
Джошуа нокаутира Кобрата в 9-ия рунд
Мачът бе прекратен, след като Пулев четири пъти се озова на земята

Антъни Джошуа за съжаление надигра тотално българина Кубрат Пулев и вторият път при опита на Кобрата да вземе световните титли в тежка категория. Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд след брутално дясно кроше, което не остави никакви шансове на българина, който отстъпваше сериозно в резултата до момента.

Българинът подобри представянето си много на фона на боя с Владимир Кличко преди 6 години, но в осем от деветте рунда Джошуа имаше своето предимство.

Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боец и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи, независимо от понесените поражения. За съжаление, Джошуа наложи тотално преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания и можеше да предложи трудна задача на съдиите (Фил Едуардс, Йордан Езикиев, Матео Контела), които отсъждаха битката.

​Кубрат получи втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, като в битката бяха заложени поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF). Всички те в момента са притежание на Антъни Джошуа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране