04.10.2019 | 1:37
Един депесарски мустак ми е архангел
И те му викат - айди бе, няма ли да го правиме Милко кмет бе! Той вика - ми добре бе, окей! Искаш ли? Викам - айди, давайти! Ей така

Попфолк идолът Милко Калайджиев, който всъщност се казва Михаил, е кандидат-кмет на Свиленград от ДПС. Програмата си той представи пред репортер на НТВ.

***

Репортер НТВ: Добро утро. Започнахме рано сутринта първо с твоето оплакване, че ставаш рано, ама ако станеш кмет, това ще трябва да е ежедневие.

Михаил „Милко“ Калайджиев, ДПС: Еми това не. Нищо не е 8 часа. Аз съм ставал и в 5 и в 6! Нема проблеми за това нещо – добро утро от Свиленград на всички зрители на НТВ!… Вчера вече пуснахме и плаката предизборния, който ми пратиха от София. Имам стотици-стотици обаждания, лайквания, добри, лоши отзиви. Хората казват: бе, човек, кво ти трябва бе! Пей си, гледай си кефа бе, кво ти трябва тея кметски неща и глупости! Викам: бе, в края на краищата пък нека да опитам.

Репортер: Нека отговорим на тия хора на въпроса какво ти трябва. Как се стигна дотам всъщност да си официален кандидат? Имаше един период, в който ти не потвърждаваше тази информация. Тя беше изтекла…

Милко: Да. Тя изтекла от масата. Значи, аз казах, в началото, че това всичкото беше на шега. Бяхме седнали на кафето, говориме си с едни приятели от София тука. Мина лидерът на ДПС от Свиленград г-н Хусеин, седнахме. И те му викат – айди бе, няма ли да го правиме Милко кмет бе! Той вика – ми добре бе, окей! Искаш ли? Викам – айди, давайти! Ей така. На масата. Оттам се обадиха от Хасково, че може да… няма проблеми, добра кандидатура. Обаче нали все пак, аз още криех тогава, не съм крил, но чаках потвърждение от най-висока инстанция, щото в края на краищАта не съм някой човек супер неизвестен, който се показва на широката публика. И когато вече получих потвърждение от София, тогава чак. Тогава чак обявих, че наистина съм кандидат за кмет с подкрепата на ДПС.

Репортер: Какво кара един популярен човек да бъде кандидат за кмет?

Милко: Веднага давам пример. Роналд Рейгън – един актьор, се кандидатира за президент и стана президент на Щатите два мандата. Друг, примерно, министър на културата – Стефан Данаилов. Един актьор, страхотен, успешен – как стана министър? Кака се решава? Става! Мой колега, лека му пръст, Бог да го прости, Нончо Воденичаров – доказа, че един певец може да бъде успешен кмет два мандата на Раднево. (Воденичаров бе политик, фолкпевец, поет и каскадьор. Загина при снимките на шоуто „Сървайвър“ във Филипините през 2009, б.р.) Всички хора в Раднево, ако ги питаш, все още говорят така с носталгия за Нончо Воденичаров.

Репортер: …Бил ли си някога член на ДПС?

Милко: Никога не съм членувал в никаква партия, откъкто съм бил пионерче преди сто години. Така че хората ме предложиха – и аз приех. Можеше по същия начин да бъда предложен от БСП, да кажем, нали? Или от която и да е друга партия. Но те ме предложиха и аз приех… Имал съм пристрастия през всичките тия години, но продължавам да съм безпартиен. Хората това нещо го бъркат много  Свиленград. Аз искам да им го кажа по не знам какъв начин – че ДПС ме издига за кмет на Свиленград. Това нещо убеждавам хората, срещаме се по пътя. Аз вървя от нас дотука пеш и се срещам с десетки хора. Спираме се, говориме. Магазини – с магазинери си говоря, със собственици. И се мъча да обясня на хората това нещо. Че тука не става въпрос за личност, става въпрос за кмет на Свиленград.

Репортер: С какво Милко Калайджиев може да бъде полезен на Свиленград?

Милко: Всичките тия години, аз имам наблюдения за всяко едно нещо. Аз не съм, така, пхуууу, хм, да не харесвам… Аз харесвам политиката, гледам телевизия, виждам за кво става въпрос. 30 години ши стане, нали, другия месец става 30 години демокрация в България. Смениха се толкова правителства и толкова партии. В нашия град в момента нещата вървят добре, последните 15-16 години, да кажеме. Добре вървят и е нормално да работя в тази насока. Има. Аз виждам, наблюдавам – това трябва да се направи, онова трябва да се направи. Но когато седнеш на стола кметския, когато ти представят какво има земено и какво има дадено, и кво трябва да се направи, и дали има пари да се направи това нещо – тогава мога да кажа: това ше направя и това ше направя. Иначе си имам мои лични наблюдения за всяко едно нещо!

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране