13.05.2019 | 21:37
Ей, „Луфтханза“, ти уважаваш ли ма!?!
Всеки има право да се излага както намери за добре, а Десислава Радева си е отработила правото да се излага мащабно и отвисоко

Ако в „Луфтаханза“ имат списък с потенциално проблемни пътници, в него със сигурност присъстват двама българи – Волен Сидеров и Десислава Радева.

През 2010-а според съобщения на полицията във Франкфурт на Майн Сидеров вдигнал на главата си целия самолет, обиждал стюардеса на расов признак, абе неговата си програма, той в тоя период неведнъж буйстваше из авиотранспорта.

До Сидеров сега гордо се изправя и вдига глава снажната президентска съпруга Десислава Радева – тя се оплака във Фейсбук, че компанията отменила полет в последния момент и г-жа Радева пропуснала хубаво събитие във Верона – „На Мегдана на Другата България“. Президентшата, образно казано, изпраща цунки, гунки и маймунки на приятелите си, с които е духом. За пропуснатото събитие, разбира се, съжаляваме и съчувстваме на г-жа Радева, но повече ни вдъхновява епистоларният ѝ стил.

Хокайки „Луфтханза“, президентшата след няколко изречения с трудно проследима поанта и видимо разстроен слог стига до някакъв аграматичен възглас.

„Положението е Дойчланд, Дойчланд, убер алес“.

Очакваме с нетърпение реакцията на „Луфтханза“ и се надяваме странният инцидент да има някакъв очистителен, катарзисен ефект – и върху двете страни в този микроконфликт между титани.

В края на краищата „Луфтханза“ са сериозна компания, но сигурно има за какво да бъдат критикувани. Случката с президентшата и нейната ерупция ще предизвика дебат и обществена дискусия, от която може да произлезе и нещо свястно.

Ала президентшата няма кой да я спаси от темперамента ѝ, от разбиранията ѝ за изискана публичност. Наистина е трудно да се разбере как една солидна жена с определен житейски опит е толкова, толкова ненаиграла се. Президентът също говори глупости понякога, но за него това е служба, той е длъжен да я върши тая работа – ще, не ще!

А президентшата никой не я кара да се напъва в комуникациите, но тя не издържа, нагонът е по-силен от нея. Тя вероятно никога няма да чуе и разбере съвета: не се излагай!  И жената е права. Всеки има право да се излага както намери за добре, а тя си е отработила правото да се излага мащабно и отвисоко. Да бъдеш за посмешище – това е небесна благодат, която малко хора могат да разберат и малко хора са дарени с това духовно блаженство.

Обръщаме се към всички българи – подкрепяйте нашите видни хора в техните излагации. Тези хора рисуват чертите на нашия национален характер – те са изразители на всичко това, което носим и ние – независимо дали ни харесва.

Да ги подкрепяме, пък все ще се намери някой Алеко да събере и обобщи тия характеристики – не може само Бай Ганьо да ни представя пред света!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране