29.06.2016 | 0:01
Експлозии на летище Ататюрк, има най-малко 10 загинали
Два взрива в комбинация със стрелби на най-голямото летище в Турция

Две експлозии в летище Ататюрк в Истанбул във вечерта на 28 юни, предаде CNN Turk. Има най-малко 10 жертви и става дума за самоубийствени атентати.

Според първоначалните сведения взривовете са избухнали на международния терминал на летището. Свидетел е казал пред CNN Turk, че шум от огнестрелни оръжия се е чул от паркинга на летището. Линейки вече са на място. Междувременно турският премиер Бинали Йълдъръм свика сформирането на кризисен комитет. Целият летищен комплекс е затворен за пристигащи и напускащи. По данни на Flightradar 24 самолети продължават да кацат и излитат.

Телевизии CNN Turk и NTVпоказват кадри с линейки и полицейски коли, стичащи се към най-голямото летище в Турция. Вътрешното министерство потвърди пред CNN, че са станали две експлозии и има пострадали. Същият телевизионен канал допълва, че представители на властите са казали, че вероятно става дума за двоен атентат на самоубийци. В социалните мрежи се разпространяват снимки, за които се твърди, че са от вътрешността, но не се посочва от кой терминал. На кадрите се виждат разрушение, а те са съпроводени с твърдения за вероятно двама атентатори самоубийци, но досега никой официално не е потвърдил, че става дума за подобно нападение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране