05.02.2015 | 18:31
Експрокурорът на Несебър Мариян Чернаев се е застрелял
Тялото му е открито у дома, гръмнал се е с ловна пушка

Една от най-знаковите фигури в магистратурата и МВР в Несебър – настоящ адвокат и бивш прокурор Мариян Чернаев, е намерен мъртъв в дома му на ул.“Еделвайс“, съобщава „Флагман”, като се позовава на негов близък приятел. Най-вероятно става въпрос за самоубийство, извършено около 16 часа днес. До трупа е намерена ловна пушка.

Мариян Чернаев до преди една година беше прокурор в Районна прокуратура Несебър и името му се свързваше с поредица от скандали – корупция, разгул и непристойно обществено поведение.

Имаше и периоди, когато се лекуваше в психиатрия поради разстройство на нервната система. Хората, които го познаваха, казваха, че като човек бил добър и точен приятел.

През 2013 година Чернаев сам напусна прокуратурата и от тогава се занимаваше с адвокатска практика. Близките му твърдят, че се чувствал добре. Напуснал системата, тъй като психиката му вече не издържала на огромното натоварване в прокуратурата. Съпругата му – адвокат Петя Чернаева, е също известна юристка в Несебър. Имат две деца – момче и момиче.

„Нищо не предвещаваше този фатален край. Преди няколко дни го видях, караше новата си кола БМВ и се чувстваше комфортно“, каза друг негов приятел, научил за случилото се.

1 коментар

  1. Durty Madson каза:

    На юг от Обзор са все такива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране