15.09.2020 | 13:29
Елена Йончева влезе в открита война с Нинова
Евродепутатката я обвини, че не иска да излезе истината за Борисов

„Престрелката“ между евродепутата Елена Йончева и Корнелия Нинова продължава и след проведените в събота преки вътрешни избори за лидер на БСП.

Малко преди вота Йончева обяви, че Нинова е отказала да подпише сигнала й до прокуратурата срещу Бойко Борисов за барселонската афера.

Вчера вече новоизбраната лидерка пък отговори, че не й била дадена тази възможност. Според Нинова, самата Елена Йончева не дала друг да подпише сигнала, тъй като това било нейна лична журналистическа инициатива.

Елена Йончева обясни пред „Флагман“ и че е пуснала току-що свой коментар по темата в Туитър и Фейсбук.

Ето какво посочва тя в него: „Трите сигнала, касаещи ББ, които внесох в прокуратурата 05/2019., не бяха подписани от К. Нинова, защото тя не пожела. Като български депутат от БСП, това за мен беше непонятно. Моята цел е да има резултат. Когато подобен сигнал не е подкрепен от лидера на опозицията, това е явна индикация за липса на политическа воля истината да излезе наяве. През последната година не чух г-жа Нинова да призове г-н Цацаров да разследва сигнала.

Да сте чули г-жа Нинова да призове за независима експертиза на аудиозаписа с Борисов, в който той заповядва да бъде унищожен и бизнесмен, и политически опонент? Депутатите от ЕП призоваха за независима експертиза. Такава беше направена. Гласът е на Борисов. Да сте чули от Нинова да спомене за тази експертиза?“

Като че ли за първи път за пропукването в отношенията между Корнелия Нинова и Елена Йончева стана ясно в края на миналата година. Тогава Нинова в свое интервю обясни, че очаквала повече от Йончева като действия за борба с корупцията след влизането й в Европарламента (ЕП). Вчера новоизбраната стара лидерка на БСП почти директно обвини евродепутатката в неблагодарност.

Елена Йончева бе лансирана именно от Корнелия Нинова – първо, за да стане депутат в българското Народно събрание, а през 2019 г. – и в ЕП.

Конфликтът между двете през последната година вероятно се дължи на междуличностни отношения, скрити за публиката.

На преките избори в събота Корнелия Нинова победи категорично – с над 81% при активност от близо 70%. Веднага след това обаче вместо да се укротят страстите, критиките срещу нея набраха нова сила. Това стана в интервюта на Михаил Миков, Красимир Янков, Юрий Асланов – членове на Националния съвет ма БСП. А сега дойде и острият коментар на Елена Йончева във „Фейсбук“.

Loading...

1 коментар

  1. Няма смисъл от разправията каза:

    Елена има много качества, които уважавам, но тук не е права. Не съм съгласна с нея и май подозирам дългата ръка на Станишев, който не е на равнището на Елена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране