05.10.2020 | 23:45
ЕНП брани режима на Борисов до редовните избори
Манфред Вебер обясни, че никой не можел да твърди, че в България няма свобода на словото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и неговото правителство получават пълната подкрепа на ЕНП до редовните избори през март. Позиция обяви председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер, според когото ЕНП напълно подкрепя българското правителство „в усилията му да защити икономиката от отрицателните последствия от кризата с Covid-19, в борбата срещу корупцията и в напредъка в процеса на присъединяване към еврозоната„.

По думите му политическите действия, които „подкопават независимостта на съдебната система и пречат на борбата с корупцията, ще подложат на опасност успеха на България в Европа и ще върнат назад конкретния напредък и подкрепата за България, които наблюдаваме през последните години“.

Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген. Уважение към протестиращите, но редовните избори през март ще решат“ , обяви Вебер в Туитър.

В залата Вебер изказа със същите аргументи. Той обясни, че никой не можел да твърди, че в България няма свобода на словото и заяви, че премиерът Борисов насърчавал младите хора да изказват мнението си.

Не може да се постигне промяна на правителството чрез демонстрации, а чрез свободни избори, това ще стане през март и българите ще направят своя избор„, заяви Вебер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране