01.06.2019 | 13:02
Ер Франс нахранила пътници със сандвичи, заразени с бактерия
Храната с бактерия е предложена между 21 и 24 май

Сандвичи с риба тон, заразени с листерия, са предлагани на пътниците в девет презокеански полета на авиокомпания „Ер Франс“.

Храната с бактерия е предложена между 21 и 24 май, информират от „Ер Франс“, съобщиха АФП и БТА. Компанията е информирана за наличието на листерията в сандвичите от „Сервер“, доставчик на храната на борда на нейните самолети.

Сандвичите с риба тон, заразени с листерия, са били предлагани в класите Икономична и Премиум икономична на полети, потеглили от Париж и пътуващи за Дубай, остров Реюнион, Акра, Нджамена, Бамако и Абуджа. Засегнатите пътници са били информирани по имейл, засега няма случаи на заболели от листериоза.

Сандвичите са били изтеглени от мрежата на „Ер Франс“, както и всички други храни на „Ер Фуд“.

Листериозата е потенциално сериозно заболяване, особено при децата, възрастните и бременните жени. То поразява централната нервна система и може да предизвика менингит и енцефалит, допълва ТАСС. Инкубационният период може да достигне осем седмици, припомня Франс прес. Симптомите са треска и евентуално главоболие. Болестта се предава основно чрез прием на заразени храни.

„Ер Франс“ се извинява на клиентите си и препоръчва на онези от тях, при които се забележат симптоми на листериоза, да се обърнат към личните си лекари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране