19.02.2019 | 0:01
Ердоган изригна срещу НАТО: Какъв алианс е това?
Турция остро критикува натовските си съюзници от САЩ заради оказваната подкрепа към кюрдските бойни формирования

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път отправи яростна критика към САЩ заради продължаващата им подкрепа към свързаната с ПКК кюрдска милиция, предаде „Дейли Сабах“.

„Що за северноатлантически алианс е това, що за сътрудничество е това? Вие (САЩ) давате на терористите 23 000 камиона оръжия и боеприпаси, но когато ние поискаме, дори не ни ги продавате“, заяви турският президент в град Бурдур по време на предизборен митинг.

Турция остро критикува натовските си съюзници от САЩ заради оказваната подкрепа към кюрдските бойни формирования, действащи в Сирия. Тях Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия, обявена за терористична организация в Турция, ЕС и САЩ. Американската армия си партнира с кюрдските и арабски милиции в борбата срещу „Ислямска държава“.

Реджеп Ердоган разкритикува страните, които от „хиляди километри разстояние“ планират провеждането на операции в Сирия, докато Турция е под постоянна заплаха в 911-километровата си граница със Сирия. Ердоган добави още, че само тези, които са на страната на Турция, ще спечелят в региона. Той потвърди решимостта на Турция да се бори с тероризма в съседна Сирия. „Ние определено ще нанесем тежък удар на терористичната организация скоро“, каза Ердоган. Турската армия се готви за нова офанзива в Сирия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране