14.05.2023 | 21:52
Ердоган печели президентските избори с 51,12%
За кандидата на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу са гласували 43,05 на сто от избирателите, сочат данните при 72% обработени бюлетини

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган печели на президентските избори с 51,12 процента, според 72 процента обработени бюлетини, съобщава Висшата избирателна комисия на Турция, цитирана от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

За кандидата на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу са гласували 43,05 на сто от избирателите. За Синан Оган, лидер на Алианса АТА, са гласували 5,32 на сто от избирателите.

Междувременно говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Йомер Челик отхвърли твърденията на опозицията, че държавната Анадолска агенция манипулира начина, по който се съобщава за преброяването на гласовете.

Според последните данни на ВИК на парламентарните избори за ПСР са гласували 37,86 на сто от избирателите. За основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) са дали гласа си 22,62 на сто от избирателите, за Партията на националистическото действие – 11,71 процента от избирателите, а за Добра партия – 9,81 на сто.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране