17.07.2015 | 0:02
Ердоган разведе журналисти из двореца си
Сараят струва над 650 млн. долара

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разведе група журналисти из открития миналата година президентски дворец в Анкара, известен като Белия дворец, съобщи в. “Хюриет дейли нюз”.

Ердоган бе обвиняван в пилеене на държавни средства, след като, докато бе премиер, нареди да му бъде построен дворец с 1150 стаи. Критиците твърдят, че резиденцията е изградена на защитена територия. Според информации в печата разходите за строежа му надхвърлят 650 милиона долара.

Вниманието на медиите привлякоха и церемониите с участието на актьори, облечени в традиционни тюркски военни костюми от минали епохи, с които Ердоган посрещаше чуждестранни държавници на стълбището на двореца.

Президентът покани журналистите в своя офис, таванът на който се намира на осем метра височина, посочва изданието, като отбелязва, че малък апарат, разположен в един от ъглите на стаята, разпръсквал аромат на тамян, традиционно използван в османските дворци.

“Любимото ми място в този комплекс е моята библиотека”, заявил Ердоган. Той показал на журналистите древни ръкописи, донесени от обновения етнографски музей в Анкара.

Ердоган също така разкри пред журналистите, че предстои да бъде изградена оперна зала с 2300 места в конгресния център в рамките на гигантския комплекс. Строи се също и отделна резиденция за държавния глава. “Има още много работа да се свърши там. Това е място, което може да се използва и за резиденция, и за офис. Аз може да се преместя там”, каза президентът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране