09.07.2023 | 11:57
Ердоган се включи в играта срещу Путин
Турция изнася в Украйна производство на дронове „Байрактар“

Реджеп Ердоган се включи в играта срещу Русия и по-точно срещу Владимир Путин. Той пусна пленените в Мариупол миналата година азовци обратно в Украйна.

И които ще се включат в сраженията срещу руснаците. Въпреки, че бе поел ангажимент те да останат в Турция до края на войната. Сега остава да се види дали Кремъл ще продължи прословутата зърнена сделка. Май ще я продължи! Във всички случаи това е мощен удар върху авторитета на Путин. Той губи лице. Преди всичко във вътрешен план и в очите на Глобалния Юг, където не обичат слабаците.

Путин вече за пореден път ще трябва да каже, че „нас кинули“. Поради това, че подобно голямо „изпързалване“ става за n-ти път, то звучи повече пред общественото мнение като „меня кинули“. Огромна имиджова щета за Путин. Каквито и овъртолени глупости да каканиже Дмитрий Песков от тях няма никаква полза. Той само вбесява повече публиката. Само напряга руснаците и руското обществено мнение.

Турция изнася в Украйна производство на дронове „Байрактар“. Зеленски се подигра допълнително с Путин. След Анкара той посети Змийския остров, на който загинаха руски войници. Ако излезем от примитивната интерпретация на цитираните по-горе събития, то може да се каже, че се търси необмислена реакция на руския президент срещу неговия „приятел Реджеп“.

В случай, че Путин реагира остро, то Ердоган ще има „повод“ да пусне кораби на НАТО в Черно море. Тогава излиза, че неслучайно Тодор Тагарев говори за Монтрьо и други подобни. Ердоган публично демонстрира, че не е Си Дзипин и не е убеден, че Путин ще бъде преизбран за президент. Явно цялата тази история с азовците показва, че британците си остават майстори в сложните оперативни комбинации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране