23.03.2021 | 17:57
Ето ги агентите на ДС сред кандидат-депутатите
„Възраждане на Отечеството“ на Николай Малинов, обвиняем в шпионаж в полза на Русия, има 6 кандидати с минало в службите

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия обяви ченгетата и притежателите на явочни квартири сред бъдещите депутати. Проверени са 2 620 лица, уточниха от институцията с председател Евтим Костадинов.

Сред тях са агент Абел – псевдонима на Александър Урумов , който е кандидат от ВМРО, Боян Чуков, червените Велизар Енчев, Румен Гечев, Таско Ерменков, Иван Вачев, Иван Търпоманов и Емил Георгиев, кандидати на БНО (мандатоносителя на партията на Васил Божков – Българско лято – б.р.), като там е и бивш кагебейски курсист – Бончо Бончев, както и членове на „Атака“.

Агент лъсна и при Цветан-Цветановата формация. Това е Валентин Въков, кандидат от Шумен, който е бил разузнавач. При партията на русофил №1 Николай Малинов също не липсват претенденти с картончета – Владимир Чучуев, който е в 2 негови листи, е бил в Шесто главно на бившата ДС с псевдонима Асен. Американофилът Валери Симеонов, който е съпредседател на коалицията „ВОЛЯ-НФСБ“ също има представители на тоталитарните служби в лицето на няколко души, сред които Владимир Гърбелов – съдържател на явочна квартира, Георги Чакъров, Кольо Парамов.

Всичките 7 кандидати на ДПС, които имат връзка с бившата Държавна сигурност, са обявявани и преди. Това са Рамадан Аталай, Дауд Ибрям, Мехмед Юмер, Сандо Захариев, Стоян Стоянов, Стоян Димитров и Янко Янков.

При Красимир Янков в неговата Българска прогресивна линия картонче е имал Владислав Иванов – кандидат за Смолянския район.

ПП МИР на Симеон Славчев има няколко представителя с досиета. Очаквано, Иван Хиновски, който представлява партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в София и Враца, също се появи – като агент Хабов. Там е и Николай Радулов с неговите разузнавачески данни.

ГЕРБ/СДС не остават по-назад – с агент Ивайло – Иван Кюркчиев, който е кандидат за депутат от Русе.

Без изненади и АБВ на Румен Петков има кадър на бившата ДС – разузнавача Красен Пейчев. Големият сюрприз обаче идва с разкриването на агент Сашо – Красимир Цонев, който е кандидат на ултрадесния бивш здравен министър и лидер на КОД д-р Петър Москов в 19-и МИР – Русе.

При Мая Манолова и съюза й с Отровното трио картонче се показа при Марияна Сарафова, която е била агент Мария в ДС и сега се бори за депутатка от Пловдив-област. Христо Илиев, също кандидат на „Изправи се! Мутри вън“ от Сливенско, също е с минало в ДС – като агент Янко.

1 коментар

  1. Готин каза:

    Такива въобще да се махат от листите,за това сме на това дередже,мамка му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране