28.03.2015 | 9:44
Ето така го прави ДПС в смесените райони!
Съветник от община Гърмен си уреди земя на безценица, гласувайки сам за продажбата

Дерибействата на ДПС нямат граници. Една случка от благоевградската община Гърмен ни показва  какво точно правят активисти на партията в смесените райони, превърнати от тях  отдавна във феодални имения. Става дума за придобиване на земя на безценица.

За историята разказва благоевградският вестник “Струма”. Според негова публикация дългогодишният общински съветник от ДПС Рифад Ходжа купува 8 общински парцела край родното си село Долно Дряново за по-малко от 6000 лв.

Имотите са в местността Алямски рид, площта им е 5.2 декара. Точната стойност на покупката е 5850 лв, т.е. малко над 1 лев за квадратен метър! Сделките са извършени през 2012 и 2013 г. Любопитно е, че се извършват на търг, а Ходжа се явява… като единствен участник в тях. Реално без конкуренция  и формално наддава с 1 лв. над първоначално обявената стойност. Така имот, който е оценен за 858 лв., е купен от Ходжа за 859 лв., друг на стойност 579 лв. е придобит от него за 580 лв.

Но с това скандалът не се изчерпва. На сесиите на общинския съвет, на които са одобрени продажбите, Ходжа гласува “за”, т.е. продава имотите сам на себе си. Ако покупката на безценица сама по себе си не е незаконна, тъй като стойността е определена от държавен оценител, то участието в такова гласуване е в крещящ конфликт на интереси. Изумително е още, че в миналия мандат съветникът оглавява комисията по… конфликт на интереси.

Ходжа не е случаен човек. Дълги години той бе близък до популярния бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев. Зет е и на Шакир Аян, дългогодишен бивш съветник, заместник-председател на местния парламент и лидер на структурата на ДПС в съседната община Гоце Делчев . Според запознати обаче родата е скарана вече с Башев, а ДПС се тресе от скандали в Благоевградския регион.

Рифад Ходжа е свързан и със скандален  ремонт на училището в Долно Дряново. За поправка на покрива той получил 72 000 лв., но го оставил недовършен и на първия учебен ден децата влезли в класните стаи под течащ таван. И тук има нещо интересно. Ходжа е… племенник на директора на училището. Това е един най-обикновен, почти битов пример какво се случва във вилаетите на ДПС. Може да се досетите небитовите в какъв мащаб са.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране