16.10.2020 | 20:20
Евродепутатът Иван Синчич: Хърватска е клептокрация, но България е по-зле
Протестиращите в България не трябва да се отказват, те имат право на по-добър живот, каза Симчич

„Управляващите в Хърватска действат по сходен начин като българските властимащи. Хърватия не е демокрация, клептокрация, но България е много по-зле“, заяви хърватският евродепутат Иван Синчич, който е в София, за да подкрепи обявеното от протестиращите „Велико народно въстание 5“.

В специално интервю за bTV Симчич заяви, родината му е малко по-добре икономически от нашата страна, но това е благодарение на натрупаното в миналото, а не резултат на политики в момента. Растежът на брутния вътрешен продукт в Хърватска е3 от порядъка на 5-6%, докато в другите европейски държави увеличението е с повече от 100%.

В момента в Хърватска се вихри също голям корупционен скандал, след разкритията за съществуването на таен политически клуб, в който са обсъждали преразпределението в икономически сектори.

Тук съм да подкрепя българите, които са уморени от бедността и корупцията, заяви Синчич и призова да спират протестите у нас, а да продължат до победа.

Хърватският евродепутат предупреди, че българските управляващи трябва да знаят, че Европа наблюдава случващото се у нас и знае какво става.

Като пример за корупция в България, евродепутатът посочи отклоняването на средства от европейските фондове за частни домове на политици и техни приближени. Синчич явно визираше скандала с къщите за гости.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране