18.03.2015 | 18:30
Facebook премахва “харесванията” на страниците от неактивни потребители
Много страници губят до 10% от лайковете си

Десетки оплаквания в социалната мрежа Facebook сигнализират, че много страници губят до 10% от “харесванията” си, а зловещи слухове се заеха с обяснението. Притеснените администратори започнаха да пишат на феновете си, че трябва редовно да посещават страницата, която са харесали, или “like”-ът им ще изчезне – и съответно няма да виждат постовете на съответната страница.

Мярката, която компанията на Зукърбърг обяви преди повече от седмица, всъщност не е толкова драстична.

Това, което екипът на Facebook прави, е да изчиства брояча на харесванията с броя на тези, които доброволно за изтрили или деактивирали регистрацията си или са починали и техният акаунт е останал само като мемориален в социалната мрежа. Тоест, тези бройки, които ще загубят всички, са от хора, които така или иначе няма да получат съобщенията и споделянията на страницата.

“Надяваме се, че този ъпдейт ще направим страниците още по-полезни за бизнеса”, пише Facebook в бележките след обявяването на промяната. Освен това, ако някой от феновете на дадена страница си промени мнението и реактивира профила си, “like”-ът му ще се върне веднага.

Това обаче не значи, че няма нужда да посещавате от време навреме директно любимите си страници, ако искате да получавате редовно съобщения от тях. Сложните алгоритми, с които Facebook подрежда потока ви от новини в социалната мрежа, могат след дълго време да изключат някоя непосещавана страница. “Харесването” ви ще остане, но няма да виждате съобщенията от нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране