31.07.2020 | 1:03
Фалит грози Левски
Тити Папазов призна, че реален купувач на акциите му още няма

Левски е пред фалит, обяви новият член на Управителния съвет на клуба Илия Христов. Председателят на сдружение „Сини Сърца“ разкри, че все още финансова помощ не идва, което е пагубно за клуба. Новият собственик Наско Сираков подписа само един спонсорски договор за близо 1 млн. лв., но „сините“ се нуждаят от поне 5 млн., за да не фалират.

„Първото нещо, което ще направим, е среща на Управителния и Надзорния съвет с част от организираните привържениците. Целта е всички да се обединим с идеята да подпомогнем финансово Левски, докато нещата се стабилизират и се намери генерален спонсор. В никакъв случай привържениците не могат да бъдат основен спонсор. Опитваме се, водят се разговори с различни фирми за подпомагане.

В момента няма финансова помощ отникъде. Състоянието е такова, каквото е в последните дни, седмици и месеци. Може да има и други играчи, които ще напуснат. И това не е тайна за никого. В исторически план не за пръв път Левски се опитва да гради и клуб, и отбор почти от нулата. Това е най-тежкият момент в историята на Левски.

В съблекалнята ще преобладават български момчета, момчета от нашата школа, които по-добре ще се приспособят към ситуацията. При чужденците ситуацията е различна, нагласата им е различна. За тях Левски е една част от техния професионален път.

Ще направим всичко, което е по-силите ни, за да спасим Левски. Не визирам себе си, а цялата левскарска общност – Левски да не стигне до фалит. Може да се каже, че Левски е на крачка от обявяването в неплатежоспособност. Мисля, че ще се намери изход обаче. С усилията, които всички полагаме, ще се опитаме да извадим клуба от най-тежката ситуация в неговата история“, каза пред БНР Христов.

В същото време Тити Папазов отрече, че ще продава акциите си. Той държи 35%, като делът му е „на пазара“, но реален купувач засега няма. „Имаме разговори с много спонсори, но като има нещо реално, ще го обявим. Към днешна дата няма опасност от фалит, но утре не знам какво ще се случи. Работим прозрачно, но дължим обяснение само на феновете, които събират цялата сума, която отива в НАП. Между 5 и 10 август всички ще бъдат запознати през сайта, както досега, за да може феновете да имат яснота къде отиват парите им. В последните 4 месеца клубът е взел коректното решение да дава справка за това какви са постъпленията и за какво са изразходвани“, обяви пред Гонг Папазов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране