03.11.2019 | 20:13
Фандъкова категорично побеждава Манолова
Управляващите губят в Русе, Плевен и Благоевград

Новият стар кмет на София се казва Йорданка Фандъкова. Тя побеждава категорично Мая Манолова на балотажа, показват първите прогнозни данни от екзитпола на „Алфа Рисърч”.

Издигнатата от ГЕРБ Фандъкова получава 53,5%, а независимата Манолова – 40,6%.

Снимка: bTV

В Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) побеждава националиста Славчо Атанасов с 55,4% срещу 39,1%. Още по-категорична е победата на друг представител на управляващите – Иван Портних във Варна. Той има над 60 на сто от гласовете срещу малко над 36 на сто за Костадин Костадинов от „Възраждане”.

Снимка: bTV

ГЕРБ понасят загуба в няколко големи общини. Социалистът Пенчо Милков победи Диана Иванова в Русе с голяма преднина – 59,7% срещу 36,8%. Атанас Камбитов вече няма да е кмет на Благоевград, след като получи 42,66% от вота, а независимият Румен Томов беше подкрепен от над половината гласоподаватели в югозападната община. Данните там са от „Маркет линкс“.

Снимка: bTV

Битката за Плевен приключи с победа за настоящия кмет Георг Спартански, който взе 53,1% от гласовете. В Пазарджик друг неподкрепен от голяма партия настоящ кмет – Тодор Попов, побеждава с 56,31% срещу 36,88% за представителя на БСП (по данни на „Маркет линкс“).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране